Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatjuk Önöket, hogy tervezett karbantartás miatt 2020. 02. 28-án 20 órától 2020. 02. 29-én 8 óráig az ONYA (Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás) nem lesz elérhető. Kérjük, elektronikus ügyintézésekor vegye figyelembe a karbantartási időszakot! Megértését és türelmét köszönjük!

Tisztelt Felhasználó!

A Személyreszabott Ügyintézési Felületen és magyarorszag.hu-n 2020.02.29-én 00:00 órától – 2020.02.29-én 08:00 óráig karbantartást tervezünk.

A karbantartás ideje alatt az alábbi szolgáltatások nem lesznek elérhetőek:

  • Személyreszabott Ügyintézési Felület
  • magyarorszag.hu
  • Tárhely adminisztráció (ügyfélkapu, cégkapu, böngészős hivatali kapu)
  • Tárhely szolgáltatás (levelezés)
  • Ügyfélkapu azonosítás

Kérjük a fentiek figyelembevételét az elektronikus ügyintézés során!

Szíves megértését köszönjük.
NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Létrehozva: 2006. március 30.
Módosítás: 2018. november 28.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

A hivatal elérhetősége és vezetői

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonHivatalkereső

?

Hivatalkereső

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk


Az alapvető jogok biztosának a feladatával kapcsolatos ügyvitel és előkészítés teendőit az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (a továbbiakban: Hivatal) látja el. A Hivatalt az alapvető jogok biztosa irányítja, és a főtitkár vezeti.

A Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatát az alapvető jogok biztosa normatív utasításban állapítja meg.

Az alapvető jogok biztosa a kiadmányozási jogot a Szervezeti és Működési Szabályzatban a helyettesekre, intézkedést nem tartalmazó irat esetén a főtitkárra vagy a Hivatal vezetői megbízással rendelkező köztisztviselőjére átruházhatja.

A főtitkár felett a munkáltatói jogokat az alapvető jogok biztosa gyakorolja. A főtitkár államtitkári illetményre és juttatásokra jogosult, naptári évenként negyven munkanap szabadság illeti meg.

A Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőt az alapvető jogok biztosa, a Szervezeti és Működési Szabályzatban meghatározott - az alapvető jogok biztosa helyettesének irányítása alá tartozó -köztisztviselőt az alapvető jogok biztosának helyettese nevezi ki és menti fel, a munkáltatói jogokat egyebekben felette a főtitkár gyakorolja. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala törekszik a nők, az etnikai, kisebbségi és hátrányos helyzetű csoportok megjelenítésére a Hivatal személyi állományában. §

Ugrás vissza...