Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:EUvonal - EU Tájékoztató Szolgálat

Létrehozva: 2010. február 5.
Módosítás: 2010. február 5.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

A hivatal elérhetősége és vezetői

Kapcsolat a hivatallal

EUvonal - EU Tájékoztató Szolgálat
1027 Budapest, Bem rakpart 47.
Telefon: +361-336-5600 Honlap: http://www.euvonal.hu Email: info@euvonal.hu

ikonHivatalkereső

?

Hivatalkereső

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk


Szervezet bemutatása, célja, hivatása
Szervezet feladatai
Szervezet által nyújtott segítségnyújtási szolgáltatások
Szervezet elérhetősége

Szervezet bemutatása, célja, hivatása

Az EUvonal a Külügyminisztérium EU-Elnökségi Kommunikációs Főosztálya által működtetett lakossági tájékoztató szolgálat[N1].

A több mint öt éve működő EUvonal alapvető célja, hogy az Európai Unióval kapcsolatban felmerülő kérdésekre adjon választ. A tájékoztató szolgálat gyakorlati információkat nyújt a mindennapi életünket közvetlenül befolyásoló változásokról.

Szervezet feladatai

Európai Unióval kapcsolatos kérdéseivel bárki fordulhat az EUvonal tanácsadóihoz az az [N2]interneten keresztül a www.euvonal.hu címen, valamint hétköznap 9 és 13 óra között Skype-on ( www.skype.hu, felhasználónév: euvonal). Az EUvonal 2003. februári indulása óta közel 330 ezer telefonhívást fogadott, e-mailben mintegy 30 ezer kérdésre küldött választ, honlapját pedig több mint tizenkét millióan látogatták meg.[N3]

Az EUvonal honlapja a 4. PRince Award Nemzetközi Public Relations Film, Videó és Multimédia Fesztiválon 2004-ben a legjobb internetes PR eszköz díját nyerte el. Az EUvonal 2004-ben - Közép-Európából egyedüliként - bekerült a világ egyik legrangosabb nemzetközi kommunikációs versenye, a SABRE Arany jelöltjei közé, ahol az "Állampolgári tájékoztató kampányok és kezdeményezések" kategóriában a világ öt legjobb projektje közé sorolták.

Szervezet által nyújtott segítségnyújtási szolgáltatások

A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma 2003 elején indította el a lakosság uniós felkészülését segítő telefonos és internetes szolgáltatását. Az EUvonal a nagyközönségnek nyújt az Európai Unióval kapcsolatos ismereteket és gyakorlati tudnivalókat. Az elméleti tudnivalók mellett nagy hangsúlyt fektet emellett a tagsággal járó, a lakosság mindennapi életét közvetlenül befolyásoló tények bemutatására, a hétköznapokban felhasználható és szükséges praktikus ismeretek átadására.

Az EUvonal munkáját egy honlap is segíti, mely honlap az Európai Unióval, tagországaival, illetve Magyarország csatlakozásával kapcsolatos alapinformációkat, ismertetőket, tanulmányokat és gyakorlati információkat közöl. A honlap rovatai (Aktuális, Tények az EU-ról, Mindennapok, Kérdések-válaszok) rövid ismertetőkben foglalják össze a tényeket, tagsággal járó kötelezettségeket, jogokat, a mindennapi életünket meghatározó változásokat és a leggyakrabban feltett kérdéseket.

Az EUvonal célja, hogy az Európai Unióval kapcsolatban felmerülő minden kérdésre választ adjon. Az EUvonalhoz bárki intézhet kérdéseket az Európai Unióval kapcsolatban:

  1. hétköznap 9 és 13 óra között Skype-on (www.skype.hu, felhasználónév: euvonal) ,
  2. e-mailben ( info@euvonal.hu),
  3. vagy az EUvonal honlapján keresztül (www.euvonal.hu).

A kérdésekre lehetőség szerint a tanácsadók azonnal válaszolnak. Ha a válasz további kutatást igényel, az EUvonal három munkanapon belül - igény szerint Skype-on, postán vagy e-mailben - küldi el válaszát. A leggyakoribb kérdéseket az EUvonal honlapja is közzéteszi, ahol azok téma szerint rendszerezve mindenki számára hozzáférhetőek.

A hírekre éhes olvasók a napi hírszolgáltatás mellett az EUvonal.hu hírlevelére és gyorshírszolgáltatására is feliratkozhatnak, illetve a honlappal rendelkezők térítésmentesen elhelyezhetik oldalukon az EUvonal hírdobozát, mely automatikusan frissül az EUvonal.hu legfrissebb uniós híreivel.

Szervezet elérhetősége

Központi elérhetőség:

Szervezet neve: EUvonal - EU Tájékoztató Szolgálat

Szervezet címe: Külügyminisztérium, 1027 Budapest, Bem rakpart 47.

Skype: euvonal

E-mail címe: info@euvonal.hu

Internet címe: www.euvonal.hu

Ugrás vissza...