Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Oláh Lajos

Létrehozva: 2008. május 1.
Módosítás: 2011. február 7.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonPortrétár kereső

?

Portrétár keresése Dátum szerint: -tól -ig

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Adatlap:

portré

Munkahely: Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium

Beosztás:volt államtitkár

Honlap:

Részletek:

Életrajz


Dr. Oláh Lajos jogász, gazdasági szakember. 1969. június 17-én született Karcagon. Érettségit a Kossuth Gimnáziumban szerzett. 1993-ban végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karán, de egyetemi évei alatt tanult a dél-afrikai Stellenboschban és Johannesburgban is. Egyetemistaként már aktívan szerepet vállalt a diák-közéletben, társaival 1989-ben a Magyar Köztársaság egyik első egyesületét alapította meg, Deák Ferenc Társaság néven.

Doktorrá avatása után végül a gazdaság felé fordult és továbbképezte magát. Brüsszelben nemzetközi pénzügyeket tanult, Szöulban tőkepiaci képzésen vett részt. Magyarországon a tőkepiaci jogszabályok előkészítésében és az energetikai tanulmányok elkészítésének koordinálásában tevékenykedett. Magyar és nemzetközi pénzügyi, gazdasági szakértőként, tanácsadóként töltött be pozíciókat. Tajvanban az ország marketingjét tanulmányozta. Tanulmányai után egyre felelősebb beosztásokat kapott magyar nagyvállalatoknál.

2003. márciusától elnöke az MSZP Hajdú-Bihar Megyei Területi Szövetségének. Tagja a párt Országos Választmányának, elnökségi tagja az Országos Karitatív Tagozatnak.

Dr. Oláh Lajos nős, két kislány, Dorka Nasztaszja és Zsófia Tamara édesapja. A 2006. évi országgyűlési választásokon Hajdú-Bihar megyei területi listán szerzett mandátumot. 2006. május 30-tól a környezetvédelmi bizottság tagja.

2008 májusától 2009 áprilisáig a KVVM államtitkára volt.

2009 áprilisában a Bajnai-kormány megalakulásakor a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkárává nevezték ki.

Végzettség, szakmai pálya:

1993 Eötvös Loránd Tudományegyetem jogász

Nyelvtudás:

angol (tárgyalási) orosz (tárgyalási)

Egyéb

Ugrás vissza Ugrás vissza...